Waarom een Premium WordPress thema essentieel is voor een goede website

Iedereen heeft wel van WordPress gehoord of er zelf mee gewerkt en wereldwijd draaien er miljoenen websites op het WordPress platform.
Een belangrijke reden voor het succes van WordPress is dat er ontzettend veel voor ontwikkeld wordt.

Omdat het open source is mag iedereen producten maken die de basis functionaliteit verbeteren of uitbreiden.

 

Het hebben van een website is voor bijna elke organisatie een vereiste. Er zijn veel aanbieders te vinden die gratis websites aanbieden.
Zo'n standaard website kun je inrichten met een eigen logo, foto's en teksten maar de opzet en functionaliteiten van de website staan vast.

In de praktijk is de conclusie vaak dat er teveel beperkingen zijn je wilt je als bedrijf of ZZP'er toch graag onderscheiden.

 

WordPress kan de ideale  oplossing zijn omdat het veel mogelijkheden biedt maar je moet wel op een aantal zaken letten.

1. Ga voor een premium thema (gemiddelde kosten €60)

Gratis thema's zijn er te kust en te keur maar daar loop je tegen dezelfde problemen aan als bij de andere gratis aanbieders

Een goede plek om een geschikt WordPress thema te vinden is: Envato marketplace

Envato is een winkel waar developers hun producten kunnen verkopen.

Door te filteren op meest verkocht en het ratings systeem van 4 sterren kun je een goede selectie maken van geschikte Thema's.

Hulp bij problemen

een betaald thema dat goede reviews krijgt biedt goede support aan haar klanten vaak krijg je binnen 24 uur een reactie op een vraag of melding van een probleem.

 

Thema versie van Plugins

Een goed WP thema levert vaak veelgebruikte plugins standaard mee deze zijn aangepast zodat ze naadloos aansluiten op de look en feel van de website. Een plugin los installeren en zelf aanpassen is ook een optie maar vereist meer kennis.

Gratis is vaak 'Lite' versie

Een premium Thema biedt veel mogelijkheden om de website de look en feel te geven die past bij de huisstijl van de organisatie. Kleuren, typografie e.d. zijn vrij aan te passen. Gratis thema's zijn vaak 'lite' versies van een premium thema.

Wil je meer invloed op look en feel dan moet je alsnog betalen.

Updates

WordPress is het nummer 1 open source CMS (content management system) op het internet.

Dit maakt het een gewillig doelwit voor hackers. Om beveiligingslekken te dichten worden regelmatig updates uitgerold. Het thema moet dan vaak ook bijgewerkt worden door de ontwikkelaars zodat alles soepel blijft werken.

Als een thema goed verkocht wordt dan betekend dit in de regel dat er goede ontwikkelaars beschikbaar zijn om verbeteringen door te voeren.

Als een thema niet wordt bijgewerkt door de ontwikkelaar dan kan dit

beveiligingsrisico's met zich meebrengen!